Kávovary od švýcarské značky JURA mají pověst vysoce kvalitních strojů, které poskytují profesionální výsledky a přinášejí nekompromisní kávový zážitek do našich domácností. Když jsem slyšel, že JURA přináší na český trh nový model Jura C8, byl jsem okamžitě zvědavý, co všechno tento kompaktní přístroj nabídne. Nyní, po bližším seznámení s jeho funkcemi a technologiemi, musím říci, že jsem skutečně nadšený a plný očekávání.

Kompaktní rozměry, maximální chuť – opravdu?

Když jsem poprvé slyšel o JURA C8, zaujalo mě hlavně to, že se jedná o kávovar, který patří do nové kategorie „premium economy.“ Na první pohled může tento termín znít jako kompromis mezi luxusem a dostupností, ale C8 jasně ukazuje, že to neznamená ústupky v kvalitě. Tento kávovar je kompaktní, ale zvládá vše, co od kvalitního přístroje očekáváte – espresso, větší kávu, latte machciatto a cappuccino. I když je tato nabídka omezená většině uživatelů bude stačit.

Zaujalo mě, že je kávovar vybaven mlýnkem Professional Aroma Grinder (P.A.G.), který zajišťuje rovnoměrné mletí a tím pádem i plnější chuť každého šálku. Kombinace s inovativní spařovací jednotkou osmé generace pak vytváří skutečně intenzivní chuťový zážitek. Mám rád, když si můžu hrát s různými nastaveními intenzity kávy a množství mléka, a C8 mi to umožňuje. Zajímavé je, že tento kávovar nabízí i možnost nastavit hrubost mletí a tím přizpůsobit kávu přesně mým chutím – což není běžné ani u dražších přístrojů.

Technologická inovace, která mě nadchla

Musím přiznat, že nejvíce mě na C8 oslovila jeho pokročilá technologie, zejména Pulzní extrakční proces (P.E.P.®), který jsem neměl možnost vidět u mnoha jiných kávovarů v této kategorii. Tento proces zajišťuje, že espresso je extrahováno pomalu a rovnoměrně, což dává kávě mnohem intenzivnější chuť. Pro mě je kvalita espressa jedním z klíčových parametrů, a tady jsem skutečně spokojený – každé espresso připravené na C8 je perfektní, a to i v případě, že mám chuť na něco méně silného. Možnost upravit hrubost mletí a nastavit množství vody či mléka dává dostatek prostoru pro přizpůsobení nápoje přesně mým preferencím.

Navíc, když mám hosty nebo si chci vychutnat kávu s partnerkou, oceníme funkci přípravy dvou šálků současně. To je pro mě obrovský bonus, protože se nemusím omezovat na jeden šálek najednou a můžu se plně věnovat tomu, abych si vychutnal společné chvíle s kávou.

Jemná a krémová mléčná pěna jako třešnička na dortu

Co si ale naprosto zamiluju, je funkce přípravy jemné mléčné pěny stiskem jediného tlačítka. Kávovar C8 zvládá vytvořit dokonalou pěnu pro moje oblíbené cappuccino nebo latte macchiato. Mám rád, když je pěna lehká, krémová a má specifickou texturu – a tohle C8 zvládá bravurně. Technologie, kterou JURA využívá, napěňuje mléko ve dvou samostatných komorách, což vytváří texturu, která se jen těžko hledá u jiných přístrojů. Výsledek? Jemná, lehká a přitom krémová pěna, která kávu povznese na úplně novou úroveň.

Mléčná pěna je klíčem k perfektnímu cappuccinu, a JURA C8 mě v tomto ohledu rozhodně nezklamal. Pro mě je to možnost, jak si vychutnat kávu v podobě, jakou si představuji, aniž bych musel chodit do kavárny. Navíc, vše je dostupné na jeden dotek, což mi šetří čas, a já si můžu užít svůj šálek kdykoli.

Design, který zaujme

Musím říct, že design je pro mě často důležitý faktor, protože chci, aby kávovar nejen dobře fungoval, ale i skvěle vypadal. C8 tuto roli splňuje na výbornou – jeho sofistikovaný vzhled je něco, co ocení každý, kdo má rád moderní a elegantní domácí spotřebiče.

Na první pohled mě oslovil i samotný design kávovaru C8. JURA je známá svou schopností kombinovat funkčnost s estetikou, a tento model je toho dokonalým příkladem. Na rozdíl od některých kávovarů, které mohou působit objemně a těžkopádně, má C8 elegantní a kompaktní vzhled, který skvěle zapadne do jakékoliv moderní kuchyně. Zakřivené linie, chromované detaily a zajímavá kombinace konvexně konkávních tvarů vytvářejí dojem, že máte doma skutečně luxusní přístroj.

Závěr

Když sečtu všechny vlastnosti, technologie a možnosti, které JURA C8 nabízí, musím přiznat, že jsem velmi nadšený. Tento kávovar přináší opravdu špičkový zážitek z kávy do domácnosti, a přitom si zachovává kompaktní formát, který se hodí i do menších prostor. Jeho intuitivní ovládání, možnost ovládání přes aplikaci J.O.E.® a přizpůsobitelné nastavení umožňují, abyste si každý šálek připravili přesně podle svých představ.

Kávovar JURA C8 rozhodně vypadá jako investice, která se vyplatí. Na českém trhu přináší nový standard pro milovníky kávy, kteří hledají dokonalý zážitek bez kompromisů. Z mého pohledu je to skvělá volba pro každého, kdo chce mít doma kávovar, který nejen vypadá skvěle, ale také připraví lahodnou a profesionální kávu každý den. Neméně důležitou věci je cena která je nižší než u oblíbeného modelu JURA E8.

Kávovar pro test zapůjčen od COFFEE-PLANET.CZ možnost zakoupit přímo zde. KOUPIT JURA C8

Pokud máte zájem o kávovar JURA C8 doporučuji navštívit stránky autorizovaného dealera pro ČR.

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.