Příběh rodiny Vergnano začal v jejich rodném městě Chieri.
Když v roce 1882 Dominico Vergnano otevřel v městečku obchod se smíšeným zbožím, jistě netušil, že jednou vybuduje jednu z nejslavnějších společností na trhu kávy. Malý podnik rychle ovládl všechna tajemství pražení a prodeje kávy. Ve třicátých letech již firma vlastnila sklady v Turíně, Albě a Chieri. Největší rozvoj však firma zanamenala po koupi kávové plantáže v Keni. Následná výstavba závodu Santaně v 70. Letech pak jejich pozici na trhu jen upevnila.
Italové nespěchají
Káva Vergnano je známá především svým důrazem na pomalé pražení. Jednotlivé odrůdy jsou praženy odděleně, čímž je zajištěn správný stupeň tepelného zpracování s cykly které trvají od 18 do 22 minut. Tento proces kávě zajištuje dokonalou kvalitu.
V nabídce kávových směsí si vybere i ten nejnáročnější milovník kávy.
Ať už dáváte přednost sametové chuti jakou má například Antica Bottega, nebo si raději vychutnáte ovocné tóny a sladkou chuť Espresso Baru, případně dáváte přednost exotickým kořeněným tonům Gran Aroma Baru.
Accademia Vergnano
Dnes patří káva značky Vergnano k nejprodávanějším v Itáli. Ve městě Chieri dnes najdeme i Academii Vergnano, která vyškolila již více než 6000 baristů. Mimo jiné se zde pořádají i kulinářské kurzy.
S úctou k planetě
Jako jedna z prvních uvedla firma na trh kompostovatelné kapsle do kávovarů. Můžeme tak pohodlně a rychle připravovat kávu, bez obav a výčitek z velkého množství odpadu. Sympatické jsou rovněž originální nápady, jako například možnost vytvořit si svoji osobní dózu na kávu. Design si vytvoří zákazník sám. Dóza potom mimo svůj praktický účel slouží i jako doplněk a lze ji používat opakovaně.