Filozofie spolčenosti Barzzuz je uchu i chuťovým buňkám lahodící. Jejich cílem je totiž dodávat zákazníků, nejkvalitnější a především čerstvou kávu.
Jedině čerstvá káva je zárukou pro lahodný kávový mok. Důležité je, aby byla dobře zchovávána. Společnost Barzzuz používá obaly speciálně vyvinuté pro kávu. Obal je tvořený bariérovou vrstvou polyethylenové fólie s hliníkovým jádrem. Kvalitu kávy zabezpečuje také jednocestný ventil, který vytváří ochrannou atmosféru bez použití konzervačních látek.
Společnost dováží kávu v podobě zelených zrnek ze všech koutů světa. Vybírají si však jen nejvyšší kávové třídy. V kvalifikaci jednotlivých vývozců to znamená třídy AA, AB, SHB, supremo, grade 1, grade 2 atd. Většina kávových odborníků také tyto třídy nazývají gourmet coffe pro jejich prvotřídní kvalitu.
Káva se praží tradiční technologií v bubnovém pražícím stroji. Celý proces má formu manufaktury. Než se začně káva pražit, zaměstnanci ručně vytřídí nevhodná zrna. Po pražení se celý proces opakuje. Výsledkem je, že do konečného balíčku kávy se nedostane žádné podřadné kávové zrnko.
Osmnáct druhů kávy, které společnost nabízí, jsou vždy stoprocentní arabica.
Až taká sláva to teda nie je. Síce lepšie ako väčšina „obchodových“, ale na nejakú špičkovú kvalitu to zďaleka nemá.
Ak spoločnosť tvrdí, že dodáva čerstvú kávu, tak načo potom tie predražené obaly, kde navyše nie je vyznačený dátum praženia, ale dátum spotreby (mám taký dojem, že 12 mesiacov – to je čerstvá káva?!).
Na pohľad sú zrná kvalitné, bez defektov, rovnomerne pražené, niektoré však dosť mastné. A chuť? Vyskúšajte, no pil som aj lepšie (nie z obchodu!).
Dobrý den, problém všech prodejců je čerstvost kávy. Neznám v ČR jediného prodejce, který uvádí datum pražení. Problém je také v distribuci. Jak dostat čerstvě upraženou kávu k zákazníkovi? Neexistuje obchodní sít, kde lze zakoupit skutečně čerstvou kávu, s vyjímkou něco málo pražíren. Kvalita kávy po upražení a odvětrání se velmi rychle snižuje a tomu nezabrání žádné speciální balení. Mastná zrna ukazují na delší dobu od upražení nebo špatné skladování, výkyvy teplot atp. nebo je zrno přepražené záměrně, avšak to lze jen u některých druhů, které snesou silnější pražení. A mám-li hodnotit prodejce zrnkové kávy (Oxalis, Tee three garden…), nedosahují ani průměrného hodnocení.
Mj. nalezl jsem v obchodní síti kávu v luxusním balení se lživou informací na etiketě o původu a pražení, předraženou a to nejhorší, jak jsem zjistil – upraženou v pražských Holešovicích. Radim Tomek
Co vím, tak Čerstvá káva uvádí datum pražení.
Dobrý den,chtě nechtě ,musím reagovat na komentář pana Radima Tomka.Po letech hledání kvalitní kávy a tomu i odpovídajícího poradenského servisu se mi dostalo právě v pražských holešovicích. Žádné luxusní balení ,jak pán píše,špatné informace ,předražená cena apod. Kávu mě dodávají v jednoduchém sáčku s etiketou původu max. 2-3dny praženou. Co se týče ceny,tak nikde v ČR nekoupíte např. 1kg Brasil Santos za 267,- /a to včetně poštovného,balného a DPH/