Káva se pro nás v současné době stala kulturním statkem. Firma BlaserCafé se zaměřuje se na uvědomělé konzumenty a skutečnost, že káva má svou důležitost a dlouhodobý význam, shledává jak v zemích její výroby, tak i u zákazníků celého světa.
Základním požadavkem je vysoká kvalita produktů, servisu a podpůrných opatření při prodeji.
K výrobě vysoce jakostních pražených káv značky BlaserCafe jsou používány výhradně prvotřídní suroviny. Tou nejlepší zárukou trvalé kvality je možnost zpětného sledování technologického procesu od balení až po pěstování. Zpracování produktu v souladu s osvědčenou tradiční výrobní praxí umožňuje jeho přesvědčenému konzumentovi přípravu podle nejvyšších standardů.
Blasertrading zajišťuje při nákupu požadované špičkové surové kávy tak, aby výrobci (naši partneři v zemi původu) naše požadavky na kvalitu znali a aby dodávané zboží tuto kvalitu i splňovalo. Přitom trvá na nezávisle kontrolovaných osvědčeních o původu zboží, popř. na výrobních certifikátech až do úrovně statků (pěstování) a akceptuje vždy pouze nejvyšší stupně jakosti země výrobce podle mezinárodní normy o kávě (ICO).
Zásluhou dlouholeté partnerské spolupráce s přepravními firmami lze minimalizovat riziko znehodnocení kvality při přepravě. Např. jsou vykládány boční stěny kontejnerů kartonem, aby z pytlů odvedli vlhkost. Takto zvýšené náklady se projeví na bezvadné kvalitě surové kávy.
Blasercafé praží jen tolik kávy, kolik jí může tentýž den vzduchotěsně zabalit. Jen tak lze zaručit, aby čerstvě pražená káva neztratila nic ze svého aroma. Směsi jsou praženy pomalu až na jádro a podle délky této tepelné úpravy dosahují světlé až velmi tmavé barvy.
Každá upražená dávka našich směsí je podrobena kontrole stupně pražení a vůně. Pouze to, co vyhoví vlastním vysokým nárokům, si najde cestu do šálků širokého okruhu zákazníků.
Terénní pracovníci společnosti Blasercafé splňují svým know-how v oblasti kávy a díky svému certifikovanému vzdělání jako baristé vysoké požadavky a jsou zákazníkům k dispozici pro jakoukoli podporu (při degustacích, seřizování, kontrolách kvality a školeních).
Zásady na poli kvality jsou v každém případě na úrovni směrnic o kvalitě stanovených Švýcarským svazem pražičů kávy (SVK)
Blasercafé rozděluje svoje kávy na několik linií:
Lilla e Rosa je chuťově dokonale vyvážená káva s výraznou sladkostí. Intenzivní květné, ovocné a kořenité aroma dává této směsi spolu se středním stupněm pražení mimořádně plnou příchuť. Pro tuto směs byly zvoleny výběrové kávy Arabica s podílem vynikajících praných odrůd kávy Robusta z Jávy a Indie.
Název (Šeřík a Růže), který byl svého času neobvyklý, slibuje to, co příchuť splní.
Ligne d´Azur snoubí eleganci a radost ze života…obě směsi Côte d‘Azur a St.Tropez jsou neobvyklým způsobem složeny z různých speciálních druhů káv. Obě tak překvapují velkou rozmanitostí vůní. Zásluhou různého stupně pražení je Côte d‘Azur předurčena spíše pro dlouhý šálek (Café Crème), St. Tropez pro šálek krátký (espreso). V kombinaci to umožňuje nekompromisní nastavení přístroje. Jednou z prvních kaváren v Evropě byla Café Procope v Paříži, a nyní francouzská luxusní kuchyně objevuje kávu jako součást dokonalého jídelního lístku. Savoir vivre (et savourer) spolu s Ligne d‘Azur sní o slunci a elegantních plážových promenádách.
Gold Line jsou směsi vídeňské kavárenské kultury…a sortiment Blasercafé obohatily vyvinutím tří jakostních produktů, z nichž každý se vyznačuje svým specificky jemným aroma a intenzivní chutí. Pomalým pražením až na jádro nabývají zrnka středně světlé až světlé barvy. Káva se skládá výhradně z prvotřídních zrnek kávy Arabica, jejichž technologický proces lze zpětně sledovat až do fáze pěstování. Gourmets‘ Plaisir, Servus Amadeus a Melodie jsou směsi pražené kávy, které se výborně hodí k renesanci vídeňské kavárenské kultury.
Linea Nera jsou směsi patřící ke špičce mezinárodní kultury Espresso. Výrobky této řady zaujmou velmi intenzivní, dokonale vyváženou chutí a širokou paletou aroma po pražení. Pomalým pražením nabývají zrnka až do jádra středně tmavou barvu. Směs je složena z nejlepších druhů arabicy s podílem velmi kvalitních, praných odrůd robusty, které jsme sami obstarali v zemi jejich původu. Barista d‘Arte a nový druh Rosso & Nero byly již z úspěchem použity při mistrovstvích baristů. A Rosso & Nero je naší první směsí s etiketou CSC. Tato organizace (Caffè Speciali Certificati) zavazuje své členy k dodržování dnes snad nejpřísnějších jakostních kritérií.
Platinum Line – První originální odrůdy neobvyklých druhů káv jsme na švýcarském trhu představili již v roce 1992. V době, která od té doby uplynula, vystupujeme jako Coffee Explorer – badatel v oboru kávy; vyhledáváme a kupujeme vzácné druhy káv vyznačujících se jedinečnými vlastnostmi (chuť, aroma a pocit v ústech) a zvlášť zajímavou historií. Každá z těchto odrůd se vyrábí ve specifickém stupni pražení a ve velmi malých šaržích. Vznikají tak kávy pro labužníky, které splňují osobité požadavky na jejich charakter.
Část těchto káv máme neustále na skladě. Jiné pouze v omezeném množství. Proto jsou kávy řady Platinum Line pokaždé „limitovanou edicí“ a k dodání pouze po předchozí předběžné objednávce. Odrůdy, které jsme zušlechtili, již dokázaly vyhrát mezinárodní profesionální srovnávací testy.