Austálie je ostrovní země obklopená Tichým a Indickým oceánem. Podnebí je zde tropické a subtropické, což pro pěstování kávovníku není ideální. Pro mnoho kávových zalců tak může být příjemným překvapením, že Austrálie produkuje vysoce jakostní kávovníková zrna.
Jedná se výhradně o odrůdu arabiky s názvem Bourbon. Ta jsou měkká, chuťově jemná, avšak lehce nahořsklá a mají velmi nízkou hladinu kofeinu. Jak již bylo řečeno, podmínky pro pěstování kávovníku v Austrálii nejsou nejlepší. Na jeho produkci tedy musí australané vynaložit poměrně velký obnos peněz, proto je produkce a vývoz australské kávy velmi omezen.
V podmínkách, jaké Austrálie propěstování nabízí, nemohou zemědělci použít ani stroje na obírání kávy. Vše tedy musí zrno po zrnu obírat ručně, což ještě náklady na výrobu kávy zvyšuje. Odborníci však tvrdí, že kávoví „gurmáni“ by si neměli nechat ujít ochutnání australské kávy.