Tradičně si lidé v kavárnách dávají espresso, cappucino nebo latté macchiato. Najdou se však i takoví, které nejvíce potěší turecká káva s medem nebo kávy s různými příchutěmi. Na Tchaj-wanu však už milovníkům kávy nestačilo ani obrovské množství již tak nabízených kávových nápojů. A tak řetězec kaváren 85C začal nabízet slanou kávu.
Běžné pokrmy a nápoje už dnes lidem nestačí. Chtějí zkoušet nové věci, nové chutě, kombinovat a vytvářet tak stále nové a nové pokrmy a nápoje. Pro ty opravdu otrlé teď nabízí kavárenský řetězec 85C slaný kávový nápoj.
Tchaj-wanci jsou údajně ze slané kávy nadšení. Z pár týdnů od zahájení prodeje tamní obyvatelé zkonzumovali asi patnáct tisíc šálků tohoto nápoje. Slanou pochoutku si mohou koupit v přepočtu asi za pětadvacet korun.
Speciálně vyškolení baristé vytváření slanou kávu podle zvláštního postupu. Mořskou sůl namáčejí v husté čerstvé smetaně a mezitím připravují již lehkou arabskou kávu, kterou předem osladí. Navrch kávy potom baristé přidají slanou mléčnou pěnu, kterou ještě posypou špetkou kakaa.
Někteří tchajwanští pěstitelé kávových keřů ve snaze přivábit znalce kávy používají k jejímu zhotovení kávové boby částečně rozžvýkané tamními opicemi, aby kávě dodali přírodní sladkou chuť. Tyto opice jsou pro pěstitele kávy odvěkou pohromou, protože se s oblibou živí zralými kávovými zrny.