Při procházkách Prahou jsem kousek od „Václaváku“ narazil na malou kavárnu společnosti Coffeshop Company. Zahrádka byla bez lidí (kdo by tam v takové zimě seděl) a tak jsem se usadil raději v kavárně do pohodlné kožené sedačky. Po chvíli rozhlížení u mě už byla usměvavá slečna s lístkem a já se začetl. Všechny směsi káv jsou ze 100% kávy arabica oblastí Guatemala,Kenia,Columbia,Costa Rica. Nabídka jak klasických káv, tak specialit za použití sirupů, šlehačky a dalších ingrediencí. Letmý pohled za bar a bylo mi jasné, že tři mlýnky znamenají tři druhy směsí.
Co mně ale zaujalo byl kávovar. Vůbec mi nebylo jasné, jak tento systém funguje. Nejednalo se totiž o klasický pákový kávovar, ale o nějaký zvláštní
Při procházkách Prahou jsem kousek od „Václaváku“ narazil na malou kavárnu společnosti Coffeshop Company. Zahrádka byla bez lidí (kdo by tam v takové zimě seděl) a tak jsem se usadil raději v kavárně do pohodlné kožené sedačky. Po chvíli rozhlížení u mě už byla usměvavá slečna s lístkem a já se začetl. Všechny směsi káv jsou ze 100% kávy arabica oblastí Guatemala,Kenia,Columbia,Costa Rica. Nabídka jak klasických káv, tak specialit za použití sirupů, šlehačky a dalších ingrediencí. Letmý pohled za bar a bylo mi jasné, že tři mlýnky znamenají tři druhy směsí.
Co mně ale zaujalo byl kávovar. Vůbec mi nebylo jasné, jak tento systém funguje. Nejednalo se totiž o klasický pákový kávovar, ale o nějaký zvláštní systém pák.
Sleduji slečnu a nestačím se divit. Pomletou kávu nadávkuje do páky, stlačí a upne do hlavy kávovaru. Pak to přijde. Stlačí páku a nic se neděje. Až po chvíli páka cvakne, vrátí se do původní polohy a začne se připravovat káva. Na dotaz, jak to vlastně funguje, mi slečna odpovídá, že se jedná o speciální technologii společnosti, kdy se pákou zapne přepuštění horké vody do pístu a jakmile se píst naplní automaticky se přepne a začne příprava kávy.
A už tu mám svoji dávku kávy. V espressu je cítit, že je to 100% arabica káva. Vůně i chuť tomu odpovídá a překvapuje mě, že i tento koncept přípravy kávy dokáže držet přísné standardy. Latte machiatto má dokonce ornamenty z kávy na povrchu, což každého potěší. Ve specialitách je na můj vkus a moc šlehačky, ale věřím že i tato kombinace si najde svoje zákazníky.
Původně jsem chtěl jen kávu, ale slečna je opravdu velice příjemná a tak dám na její nabídku a dávám si panini. Klasika šunka se sýrem je dobrá kombinace na malou svačinku. Než jsem dojedl, už je tu slečna zase a nabízí něco dalšího k pití. Tentokrát už mě nedostane ani její úsměv a musím další nabídku odmítnout a poprosit o účet.
Celou dobu co sedím v kavárně nemohu odtrhnout oči od fantacticky propracovaných schémat na stěnách, které ukazují z čeho se vlastně káva skládá (viz. foto).
Díky wifi připojení v prostorách kavárny si ještě projdu firemní emaily a chystám se na odchod. A už tu mám účet. Moccacino latte 69,- Caffee latte 59,- Panini 69,- a Cappy za 39,- , celkově tedy 236,- Kč. Na to, že sedím v centru Prahy je cena více než příjemná.
Před odchodem si fotím pár fotek pro svůj článek a personál je trošku nesvůj. Po chvíli už u mě stojí pan provozní, zda je vše v pořádku a jestli se něco stalo že si fotím každý kousek kavárny. Vsvětluji, že je to pro článek na náš portál a atmosféra se uklidní.
Musím říct, že se při další návštěvě Prahy zase rád do této kavárny vrátím, protože je tu ještě dost kávových specialit, které bych rád ochutnal.
Jediné, co bych doporučil, je častěji kontrolovat toalety. Při mé návštěvě této místosti jsem si vyslechl od ženských „sousedek“, že došel toaletní papír, což je trošku nepříjemné.
systém pák.
Sleduji slečnu a nestačím se divit. Pomletou kávu nadávkuje do páky, stlačí a upne do hlavy kávovaru. Pak to přijde. Stlačí páku a nic se neděje. Až po chvíli páka cvakne, vrátí se do původní polohy a začne se připravovat káva. Na dotaz, jak to vlastně funguje, mi slečna odpovídá, že se jedná o speciální technologii společnosti, kdy se pákou zapne přepuštění horké vody do pístu a jakmile se píst naplní automaticky se přepne a začne příprava kávy.
A už tu mám svoji dávku kávy. V espressu je cítit, že je to 100% arabica káva. Vůně i chuť tomu odpovídá a překvapuje mě, že i tento koncept přípravy kávy dokáže držet přísné standardy. Latte machiatto má dokonce ornamenty z kávy na povrchu, což každého potěší. Ve specialitách je na můj vkus a moc šlehačky, ale věřím že i tato kombinace si najde svoje zákazníky.
Původně jsem chtěl jen kávu, ale slečna je opravdu velice příjemná a tak dám na její nabídku a dávám si panini. Klasika šunka se sýrem je dobrá kombinace na malou svačinku. Než jsem dojedl, už je tu slečna zase a nabízí něco dalšího k pití. Tentokrát už mě nedostane ani její úsměv a musím další nabídku odmítnout a poprosit o účet.
Celou dobu co sedím v kavárně nemohu odtrhnout oči od fantacticky propracovaných schémat na stěnách, které ukazují z čeho se vlastně káva skládá (viz. foto).
Díky wifi připojení v prostorách kavárny si ještě projdu firemní emaily a chystám se na odchod. A už tu mám účet. Moccacino latte 69,- Caffee latte 59,- Panini 69,- a Cappy za 39,- , celkově tedy 236,- Kč. Na to, že sedím v centru Prahy je cena více než příjemná.
Před odchodem si fotím pár fotek pro svůj článek a personál je trošku nesvůj. Po chvíli už u mě stojí pan provozní, zda je vše v pořádku a jestli se něco stalo že si fotím každý kousek kavárny. Vsvětluji, že je to pro článek na náš portál a atmosféra se uklidní.
Musím říct, že se při další návštěvě Prahy zase rád do této kavárny vrátím, protože je tu ještě dost kávových specialit, které bych rád ochutnal.
Jediné, co bych doporučil, je častěji kontrolovat toalety. Při mé návštěvě této místosti jsem si vyslechl od ženských „sousedek“, že došel toaletní papír, což je trošku nepříjemné.
CoffeeShop Company patři mezí mé favority co se týče kaváren vůbec. Kvalita kávy, stolování a hlavně vystupování personálu si mě získalo zatím ze všech kaváren které jsem u nás naštívil. Doporučuji všem, nebudete litovat ! 🙂