Brno – Caffé bar Vanessa sídlí na začátku Dominikánské ulice hned vedle Velkého Špalíčku. V pravidelném testu kaváren vám přinášíme nahlédnutí do dvoupatrové brněnské kavárny a hodnocení šálku espressa a cappucina.

Hned při příchodu do kavárny návštěvníka praští do nosu cigaretový kouř. Ve spodním patře kavárny nás vítá milá postarší paní. Je tam veškeré zázemí obsluhy a jeden nebo dva stolečky k posezení. Vydáváme se tedy do horního patra. I nahoře je vzduch cítit kouřem, ačkoliv nikdo z návštěvníků nekouří.
test.jpg

Usedáme ke stolečku v rohu místnosti. Některé stolky jsou menší s židlemi okolo, jiné jsou nízké a obklopují je oranžové pohodlné sedačky. Veškerá nabídka čeká na zákazníka na stole – je zde nápojový lístek, nabídka vín nebo dezertů.

Po chvíli přichází paní ve středním věku a přijímá objednávku. Espresso a cappuccino, které po chvíli přináší na stůl.

dsc00238x.jpg

První objednaný nápoj byl espresso. Nápoj byl v náhřátém šálku příjemné velikosti. To byla však na kávě jediná potěšující věc. Crema vypadala na první pohled slibně, ale po prvním zaboření lžičky se rozplynula do ztracena. Kávabyla navíc přepálená a tedy nepříjemně hořká.

Ačkoliv jsem si neobjednala kávu s mlékem, dostala jsem na talířek balenou smetánku. To by jistě nepotěšilo ani ty, kteří by o mléko zájem měli, neboť smetánka byla vychlazená z lednice a tak by chuť kávy akorát zkazila.

Cukr byl hnědý a jiný bohužel na výběr nebyl. Ke kávě jsme nedostali vodu ani sušenku, která vždycky potěší milovníky něčeho sladkého ke kávě nebo třeba děti, které jdou na kávu s rodiči.

dsc00235x.jpg

Druhá objednávka zněla jasně: cappucino. Káva byla s mlékem docela promísená, mléko bylo však příliš suché a z velkým množstvím vzduchových bublinek.

Při placení jsme si nemohli nevšimnout, že parní tryska na vytváření mléčné pěny byla celá umatlaná, což nakonec celkový dojem zkazilo.

logo.jpg ZÁVĚR: Obsluha byla milá, ale neprofesionální. Ačkoliv se snažila, kvalita kávy tomu odpovídala. U obou horkých nápojů chyběla voda, nebyl rovněž na výběr jiný druh cukru. Espresso bylo přepálené, cappucino napěněné až příliš.

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.