Panama je stát mnohem menší než Česká republika, ale jejich káva je známá v největších evropských zemích. Mezi největší odběratele kávy vypěstované v Panamě patří Francie a Finsko. Francouzi si panamskou kávu oblíbili proto, že její chuť je dokonale vyvážená a lahodná. Finové ji pijí pro jeji příjemnou a lehkou chuť. Pro vás je zde inspirace na nápoj pocházející z Panamy, kávu však můžete použít i naši domácí.

INGREDIENCE:

5 dl mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 40 g kávy, 6 lžic tekutého karamelu, 100 g mléčné čokolády, 4 žloutky, 100 g moučkového cukru, šlehačka, mandarinka nebo mandarinkový kompot, kiwi na ozdobu

PŘÍPRAVA:

Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr, hrubě namletou kávu a celou směs necháme asi patnáct minut odstát. Přecedíme, nalijeme do misky, přidáme ohřátý karamel, na dílky nakrájenou čokoládu a vlahé mléko. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Potom přidáme cukr utřený se žloutky, vložíme do vodní lázně a za stálého míchání připravíme krém. Plníme do úzkých pohárů, zdobíme šlehačkou, dílky mandarinky a kiwi.

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.