Taky vás někdy uprostřed roku popadne chuť na vánoční cukroví? Pokud si chcete vánoční recepty nechat až na slavnostní večer, během roku si upečte variaci na klasické ořechové rohlíčky. Jedná se o rohlíčky kávové, které navíc můžete zdobit naprosto dle fantazie. Obzvlášť dobré jsou obalené v čokoládové polevě a krystalovém cukru.

INGREDIENCE:

4 lžíce instantní kávy, špetka soli, 300g hladké mouky, 200g másla, 100g cukr moučka, 100g čokoládové polevy, 75g mandlí, 75g cukru krystal, 75g pistácií, 50g mandlí mletých, 50g mletých lískových ořechů

POSTUP:

V horké vodě (asi 90 stupňů) rozpustíte všechnu instantní kávu a tento silný kávový mok dáte vychladit. Mouku, mleté mandle a oříšky, moučkový cukr, sůl a pokrájené máslo promícháme a přidáme kávu. Z celé směsi vypracujte těsto a nechte asi hodinu uležet na chladném místě.

Instantní kávu rozpustíme v 50 ml horké vody a dáme vychladit.

Mouku, mleté mandle a oříšky, moučkový cukr, sůl a pokrájený tuk promícháme a přidáme kávu, vypracujeme těsto, které odložíme asi na 1 hodinu do chladna. Z těsta vytvořte rohlíčky (buďto klasické z válečků těsta nebo pomocí formiček). Pečou se asi 10-12 minut při teplotě 180 stupňů. Hotové rohlíčky necháte chvíli zchladnout (jinak se polámou), potřete polevou a posypete směsí z nasekaných mandlí, pistácií a krystalového cukru. Také je možné vyrobit si tři různé druhy rohlíčků: posypané mandlemi, pistáciemi a cukrem.

Je dobré rohlíčky upéct minimálně týden před chystanou oslavou nebo hostinou, rohlíčky krásně zkřehnou.

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.