Dezert je sice náročnější na přípravu a na čas, ale výsledný efekt je téměř profesionální zákusek, který je vhodný jako slavnostní moučník nebo třeba sladká odměna dětem za to, že byly celý den hodné. Kávové řezy jsou nadité sladkým kávovým krémem, podruhé ale můžete příchuť obměnit a rázem se dezert změní na něco úplně jiného. Může tak vzniknout dezert s vanilkovým krémem a ovocem nebo dezert s čokoládovým krémem a čokoládovými hoblinkami na ozdobu.
INGREDIENCE:
6 vajec, 50 g moučkového cukru, 50 g cukru krupice, 60 g hrubé mouky, 30 g škrobové moučky, 80 g mandlí, lupínky mandlí a kávová čokoládová zrna na zdobení
Kávový krém: 400ml mléka, 1 vanilkový pudink, 3 polévkové lžíce instatní kávy, 250g másla, 100g moučkového cukru
PŘÃPRAVA
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr krupici a došleháme dohusta. Spolu s prosátou moukou, škrobovou moučkou a nastrouhanými mandlemi přidáme sníh ke žloutkové pěně a lehce promícháme. Piškotové těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme. Upečený, vychladlý plát nakrájíme po délce na tři stejně velké pruhy. Dva z nich potřeme krémem a přikryjeme třetím pruhem. Také povrch potřeme krémem, posypeme lupínky mandlí, nakrájíme zákusky, každý ozdobíme krémovými kopečky a kávovými čokoládovými zrny.
Příprava kávového krému: Z mléka, pudinkového prášku a instantní kávy uvaříme pudink. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny a po lžičkách zašleháme vychladlý pudink.
Prosim o fotku…..